דם טבורי - תפקיד ההורים
דם טבורי – מה נדרש מההורים בתהליך האיסוף?
תהליך השמירה של דם טבורי הוא תהליך קל, מהיר ואינו כרוך בכאב. לאחר הלידה מחדירים מחט דקה אל חבל הטבור ושואבים דם טבורי. תהליך האיסוף מתבצע במשך חצי שעה. לאחר האיסוף מאחסנים את הדם בבנק דם טבורי.
בבנק, יוקפא הדם בחנקן נוזלי בטמפרטורה נמוכה כדי לשמור עליו לתקופה ארוכה. איסוף דם טבורי הוא פעולה מצילת חיים. אמנם אנו מקווים שלא נזדקק לדם השמור, אך גם עבור האחוז קטן של שימוש בדם - חשוב לשמור את הדם הטבורי. אסור לשכוח כי הרפואה מתפתחת בצעדי ענק וכל יום מתווספים שימושים שונים לדם הטבורי המצילים חיים.
כאן תוכלו לקרוא עוד לגבי
מה נדרש מההורים בתהליך האיסוף.
רוצים לשמור דם טבורי? מה עליכם לעשות?
• חברות מסוימות מבקשות מהאם ההרה לעבור בדיקת דם. מטרת הבדיקה היא לגלות זיהומים או בעיות גנטיות שבגינן לא כדאי יהיה לשמור דם טבורי.
• לפני תחילת תהליך האיסוף של הדם הטבורי נדרשים ההורים לחתום על טופס הסכמה. זהו טופס סטנדרטי. כיום תהליך השימור עדיין נחשב להליך ניסויים בבני אדם ומצריך את חתימת ההורים.
• אם החלטתם בזמן ההיריון לשמור
דם טבורי, עליכם לפנות לחברה שבחרתם שישה שבועות לפני תאריך הלידה המשוער. בנק הדם הפרטי ישלח אליהם ערכה כדי שהמיילדת תאסוף בה את הדם הטבורי.
• אם החלטתם לאסוף דם טבורי עליכם להחליט אם אתם רוצים לשמור אותו בבנק פרטי או בבנק דם ציבורי כתרומה. תרומה לבנק דם ציבורי אינה עולה כסף, אך בבנק דם פרטי יש לשלם. אם החלטתם על בנק דם פרטי אתם צריכים לבחור את בנק הדם.
דם טבורי – האם כדאי לשמור?
• דם טבורי שמור הוא תעודת ביטוח למשפחה. אם חלילה יחלה אחד מבני המשפחה הקרובים מרב הסיכויים כי תאי הגזע של הדם יתאימו לו, יצילו את חייו וימנעו את הצורך לחפש תרומות מאנשים זרים.
• עולם הרפואה מתפתח בצעדי ענק מיום ליום, וגם המחקר על אודות הדם הטבורי. כל יום מתגלות אפשרויות חדשות להצלת חיים ולריפוי מחלות שונות. אף פעם אין לדעת מי מבני המשפחה יזדקק לדם הטבורי.