קניית דירה
על קניית דירה ועל זיכרון דברים
מעוניינים לבצע קניית דירה ולהיות הבעלים של דירת מגורים? אין לנו ספק שאתם מוכנים לבדוק לא מעט דירות בדרך, אבל אז עולה השאלה - מה עושים ברגע שמצאתם דירה שנראית לכם טובה, ונראה שיש לכם יחסים טובים עם הבעלים? לא פעם, הבעלים ירצו שלפני חתימת החוזה של קניית דירה, אתם תחתמו על חוזה של זיכרון דברים. קונים פוטנציאליים רבים לא מודעים כלל לחשיבות של זיכרון דברים, ולא מבינים תמיד מה הקשר בינו לבין תהליך הקניה והמכירה.
חוזה לכל דבר
יש להבין כי
מסמך זיכרון דברים של קניית דירה, כמוהו כחוזה לכל דבר ועניין, והוא מחייב לגמרי מתוקף דיני חוזים בישראל. לא תמיד, מי שמעוניין לבצע קניית דירה מודע לכך. הוא חושב שמדובר על מעין הצהרה כללית שהוא בהחלט מעוניין בדירה, ושבהמשך יהיה ניתן לדון על הפרטים הקטנים. בפועל, חוזה של זיכרון דברים יכול להיות מחייב מאד - הוא כובל את האדם לרכישת אותה דירה, ולא פעם גם כובל אותו לתנאים מסוימים שאותם הוא יהיה חייב למלא. בעצם, מרחב התמרון שלכם לביצוע קניית דירה יהיה מצומצם הרבה יותר. עם זאת, בעלי דירות רבים מתנים את המשך המשא ומתן רק בחתימה על זיכרון דברים. אם כך, מה אפשר לעשות?
פניה לעורך דין מקצועי
במקרים הללו, הדבר הטוב ביותר שניתן לעשות הוא לפנות לעורך דין בתחום המקרקעין, אשר יוכל לוות אתכם בתהליך של קניית דירה וחתימה על זיכרון דברים. פנו לבעל הדירה והסבירו לו שתסכימו לחתום על זיכרון דברים, רק לאחר שתפנו לעורך דין מקרקעין, שיבדוק את התנאים. במידה והוא יאשר ויסביר לכם את המשמעות - תוכלו כמובן להמשיך בתהליך הקניה ללא כל בעיה, והחוזה אף לא יגביל אתכם.