דף הבית
נושאים כלליים

תאונות תלמידים בבית הספר




כך תפעלו לאחר תאונות תלמידים בבית הספר
הילד שלכם נפצע בבית הספר או בגן? רוצים לממש את הזכות שלכם להפעיל ביטוח תאונות אישיות לתלמידים? כדאי שתדעו איך לפנות. ראשית, אספו כמה שיותר פרטים על האירוע. קבלו עדויות מעוברים ושבים, שמרו מסמכים רפואיים שקשורים לתאונה ואל תשכחו לבקש גם חוות דעת רפואית שקובעת האם נגרמה נכות ומהם אחוזי הנכות. שנית, הכירו את ההבדלים בין הגשת תביעה נגד חברת הביטוח או הגשת תביעת נזיקין.

הבדלים בין אפיקי הגשת תביעות
בהגשת תביעה נגד חברת הביטוח אין משמעות לשאלת הגורם האחראי, אלא רק למידת הנזק שנגרם לתלמיד. כל תלמיד בישראל מכוסה בביטוח תאונות אישיות שתקף למשך 24 שעות ביממה, גם מחוץ לכתלי בית הספר וגם בשעות אחר הצהריים והערב. את דמי הביטוח משלמים ההורים במסגרת התשלום השנתי והפיצוי הוא בהתאם לחומרת הפציעה, הנזק שנגרם, מספר ימי האשפוז, הוצאות רפואיות, דרגת הנכות שנקבעה וכן הלאה.

לעומת זאת, בתביעת נזיקין ההורים תובעים למעשה את המוסד החינוכי שבו הילד לומד, או את משרד החינוך עצמו. זו תביעה שניתן להגיש רק במידה ואותן תאונות תלמידים בבית הספר נגרמות בגלל ליקוי בטיחותי. הליקוי עשוי להיות מדרגה שבורה, כיסא רעוע, שולחן לא תקין או רשלנות של הצוות החינוכי. בנוסף, יש מקרים שבהם ניתן להגיש תביעה נזיקית נגד הרשות המקומית שבה נמצא בית הספר.

התייעצות עם עורך דין
מומלץ לערב עורך דין שמתמחה בתאונות תלמידים בבית הספר ולעשות זאת מוקדם ככל האפשר. עורך דין עם התמחות רלוונטית מכיר את לשון החוק ובקיא בפסקי דין תקדימיים. הוא יכול להפנות את ההורים לאפיקי התביעה הנכונים, ואף לסייע להם בהתמודדות עם איסוף החומרים מבתי החולים.